U Pazinu održan info dan o programu Erasmus+: Sport za područje Istarske županije

Objavljeno: 7. prosinca 2017. u kategoriji

 

 

Jučer, 06.12. u Školsko gradsko sportskoj dvorani održao se info dan O ERASMUS + SPORT. Svrha info dana bila je osvijestiti lokalne dionike o mogućnostima financiranja sporta kroz fondove Europske unije. Bio je namijenjen sportskim udrugama, jedinicama lokalne i područne samouprave, obrazovnim institucijama i drugim dionicima kojima je u interesu razvoj sporta u Istarskoj županiji.

Putem Erasmus+ programa koji potpore u sportu dodjeljuje od 2014. godine, do danas je financirano već 11 projekata iz Hrvatske. Specifični su ciljevi programa borba protiv dopinga, suzbijanje nasilja i diskriminacije u sportu, razvoj karijera sportaša i slično.

Sport se u Pazinu razvija iz godine u godinu u svim segmentima. Obzirom da se većinom temelji na volonterskim osnovama, apliciranje na navedene programe Konkurentnosti i kohezije Europske unije zasigurno će doprinijeti njegovom razvoju. Očekivani su rezultati aktivnosti u 2018. godini, između ostalog: povećani broj građana koji se bave sportom i tjelesnim aktivnostima te poboljšana razmjena dobre prakse između tijela javnih vlasti i sportskih te drugih relevantnih organizacija. Više u prilogu: https://vimeo.com/246112816

Izvor: TV Istra

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital