U Splitu održana međunarodna završnica Sportskih igara mladih

Objavljeno: 22. kolovoza 2017. u kategoriji

Split je od 19.- 21. kolovoza 2017 godine bio središnje mjesto amaterskog sporta regije. Nakon državnih završnica odigranih u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, djeca su se okupila u Splitu na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih. Vrhunac je to ovogodišnjih natjecanja kroz čiji sustav se, samo u Hrvatskoj, natjecalo više od 60 000 djece, dok u cijeloj regiji više od 160.000 djece.

Predstavnik organizatora gospodin Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igara mladih oduševljeno je u istaknuo: ” Sportske igre mladih i ove godine su pokazale i dokazale da je sport najbolji način pozitivnog utjecaja na našu djecu. Vidjeti ih kako se cijelu godinu druže, natječu i vesele sa svojim vršnjacima razlog je zašto su Igre i osnovane. Svjedoci smo toliko pozitivne energije ovaj vikend u Splitu, kulminaciju svih natjecanja u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Ponosni smo što smo uspjeli duh Igara prenijeti i na našu regiju.”

Natjecanja u 10 sportova započinju danas na sportskim borilištima diljem Splita.

Za sve one koji nisu u mogućnosti pratiti natjecanja uživo u Splitu, Sportske igre mladih omogućile su live stream svih natjecanja na facebook stranicama:

https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih.bih/

https://www.facebook.com/igremladih.srb/

https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

Raspored natjecanja:

19.08.2017. Subota

Graničar u 8:30 sati – Dvorana Bazeni Poljud

Odbojka u 8:30 sati – Dvorana Bazeni Poljud

Stolni tenis u 9:00 sati – SC Gripe

Atletika u 17:00 sati – ASK SPLIT (Park Mladeži)

Kinder ulična košarka u 20:00 sati – Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

20.08.2017. Nedjelja

Coca-Cola Cup u 8:30 sati – Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

Coca – Cola Cup 2006 u 17:00 sati – Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

HEP turnir u rukometu  u 15:00 sati – SC Gripe

21.08.2017. Ponedjeljak

Odbojka na pijesku u 9:00 sati – tereni Žnjan

Šah u 9:00 sati – Muški Učenički Dom Split

Tenis u 9:00 sati – Teniski tereni Firule

Veliko zatvaranje Sportskih igara  bilo je u ponedjeljak, 21. kolovoza na gradskoj rivi u Splitu gdje je na prigodnom programu s početkom u 18.30 sati uz prisustvo visokih dužnosnika dodijeljene medalje svim pobjedničkim ekipama. Nakon dodjele medalja održan je koncert Mie Dimšić i veliki vatromet, dar Sportskih igara svim građanima Splita.

Ovakav događaj ne bi bio moguć bez potpore Vlade RH, lokalnih zajednica i velikog broja sponzora i donatora kao i prijatelja Sportskih igara mladih.

Svi sponzori, donatori i prijatelji Igara zaslužni su da Sportske igre mladih djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pružaju mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika državnih završnica u Umagu i Splitu.

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital