Uspjeh pazinskih kadeta – Košarkaški klub Ghia Staff

Objavljeno: 21. veljače 2017. u kategoriji

Pazinski kadeti skinuli lidera FSV-a, oslabljeni seniori doživjeli od lidera Šanca prvi domaći poraz, naslovi Stoji u U 11 , te OlivI U 9 u mini košarci regije zapad 

Odlično je bio počeo pazinski produženi košarkaški vikend. Najprije su kadeti predvođeni odličnim Lukom Zajcom, Guštinom, Erikom, Markom Krulčićem i Fabrisom pobijedili lideta FSV Rijeka sa 73-61. Nakon toga seniori su ponovno bez cijela niza igrača ( Grbić, Ravnić, Petar Ćus, Despot, Gammma i Tomac) poveli protiv lidera Šanca iz Karlovca sa 10-3 ali su onda ničim izazvani počeli srljati i dozvolili iskusnom lideru predvođenim snažnim Josipovićem i Panjevićem i gorostasnim Novoselom da u neujednačenom sudačkom kriteriju preokrene utakmicu u svoju korist i pobijedi sa 75-101.

Najveća korist su sve veća minutaža Zajca i Guština te prvi seniorski koševi kadeta Marka Krulčića i Paola Ančića. Kod domaćina igrali su svi igrači, kod gostiju nisu ulazili u igru Vladić i Kragulj. Nakon toga održana je poluzavršnica prvenstva košarke regije zapad. U kategoriji igrača 2006. i mlađi plasman na završnicu osigurali su prvoplasirana Stoja i drugoplasirani Kastav, Dalje su se redom plasirali Crikvenica, Ghia staff Pazin, Cres, Pula 1981, FSV, Umag i Poreč. Mvp turnira je talentirani Vito Mlatac iz Stoje, igrač poznatih košarkaških gena ( djed Davor bio je kao trener kadeta Olimpije iz Ljubljane prvak bivše države, otac Bojan igrao je košarku u mlađim kategorijama Gradina, stric Edo koji živi u USA bio je playmaker zlatne kadetske reprezentacije Hrvatske u Portugalu 1995., kada je MVP bio Nikola Vujčić, a trener Mladen Šestan), U kategoriji igrača 2008. i mlađi ekipa Olive iz Vodnjana nakon odlične utakmice i velikih preokreta pobijedila je i zajedno sa drugoplasiranim Ghia staff Pazin osigurala nastup na završnici prvenstva Hrvatske. MVP je bio Aleks Travalja iz KK Ghia staff Pazin.

Druga liga zapad

KK Ghia staff Pazin – KK Šanac Karlovac 76 – 101 ( 17-27, 25-33, 15-14, 18-29)

Suci: Sušanj, Barić i Kolić

KK Ghia staff Pazin : Guštin, Ante Ćus 5, Ančić 7, Fabris 12, Marko Krulčić 2, Jerko Ćus 2, Daus 2, Krstinić 17, Zajc 5, Jakus, Belina 23.

KK Šanac : Požar 4, Josipović 21, Panjević 21, Beber 7, Vladić, Kraljić 15, Kraguj, Špehar 18, Škrtić 2, Novosel 13.

 

 

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital