Uspjeh pazinskog Biciklističkog TNT kluba

Objavljeno: 30. srpnja 2015. u kategoriji

Proteklog vikenda održalo se treće izdanje downhill maratona Matadown na Matajuru, u talijanskoj Savogni. Na utrci su sudjelovali i vozači pazinskog BK TNT.

Fizički zahtjevna staza, na kojoj je prosječna brzina oko 30 km/h, sastoji se uglavnom od šumskih puteva, puna je kamenja i korijenja, uspona i spusteva, dužine 11 kilometara sa 1550 metara visinske razlike. Karakterisična je i po tome što natjecatelji masovno startaju s vrha Matajura. Od 80 prijavljenih, utrku je završilo njih 51.

U ženskoj kategoriji pobijedu je odnijela Dubravka Družeta, ispred Talijanke Stefanie Bonetti. “Meni je ovo super utrka, uz 24 sata koja nas čeka za dva tjedna, ovo je veliki izazov i isprobavanje granica izdržljivosti. Na startu sam imala peh i mislila sam da je sve gotovo. Mislila sam da sam bušila, ali sreća u nesreći je da se samo guma izula s obruča. Izgubila sam dosta vremena i vodeću poziciju kod žena, ali zacrtala sam si cilj da ću ih ulovit do kraja staze. I uspjela sam”, kazala je po završetu utrke Družeta.

U kategoriji junior, slavio je talijan Jacop Lodol, s vremenom od 31 minutu i 40 sekundi. Drugoplasirani junior na utrci bio je Martin Jurman iz biciklističkog kluba TNT. Martin je do cilja stigao za 33 minute i 40 sekundi. Na trećem mjestu završio je Marco Orlando s vremenom 35 minuta i 17 sekundi. “Dan prije na treningu je staza bila mokra i skliska, pa smo dosta klizali, ali u nedjelju je većinom bilo suho pa nismo imali nikakvih problema. Meni je ovo prva utrka ovakvog tipa, a i prvo postolje. Nisam očekivao ovako dobar plasman, tako da sam i više nego zadovoljan”, kazao nam je Martin.

U kategoriji muškarci iznad 18 godina, pobijedio je Marco Cantarutti s vremenom 31 minuta i 49 sekundi, ispred drugoplasiranog Roberta Jedrejčića, koji je imao vrijeme 33 minute i 45 sekundi, dok je do trećeg mjesta stigao Marco Lodolo s vremenom od 35 minuta i 6 sekundi. “Obožavam ovu stazu, jedna mi je od boljih na ovim prostorima koje sam vozio. Prošle godine nisam uspio do postolja, pa sam se ove godine nadao da bih mogao jer smo dosta trenirali i pripremali se baš za ovakav tip utrke. Uživao sam u vožnji na svakom kilometru staze i zadovoljan sam vožnjom, nisam imao nikakvih poteškoća.” izjavio je Robert.

Ova utrka i postignuti sjajni rezultati najbolja su priprema za utrku 24 sata koja Dubravku i Roberta čeka za dva tjedna u Austriji.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital