Uspješno završena 11. humanitarna biciklijada u Pazinu

Objavljeno: 27. listopada 2015. u kategoriji

Društvo tjelesnih invalida Pazin je ove nedjelje, 25. Listopada, organizirao 11. Humanitarnu biciklijadu „Za zdrav život“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Društvo je biciklijadu organiziralo u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, MTB – Istra – Pazin i Sportskim društvom „Trickeri“, te sa Planinarskim društvom Pazinka – Pazin.

Planinarsko je društvo ove godine bio novitet na održavanju biciklijade, te možemo reći da je upravo održavanje pješačenja ono što je privuklo rekordan broj sudionika – čak njih 93; 56 biciklista, 34 pješaka/planinara i 3 atletičara. Zahvaljujući velikom odazivu te prikupljenim donacijama od kotizacija – 2.970,00 kn, uspjeli smo u svom cilju, a to je produženje ugovora 2 mjeseca našem vozaču specijalnog kombi vozila. Vozilo ima veliko značenje za našu Udrugu i cijelu zajednicu, te područje na kojem djelujemo, jer omogućava našim članovima i općenito osobama s invaliditetom prijeko potreban prijevoz.
Kao i svaki put, i ove smo godine najboljim sudionicima podijelili nagrade. U kategoriji „Cestovna bicikla“ za muškarce, 1. mjesto zauzeo je Santini Goran, te ponovo zaradio prijelazni pehar. 2. mjesto pripalo je Rigo Paulu, a 3. Legović Martinu. Za žene je 1. mjesto osvojila Šterpin Elen, a 2. Brščić Branka. U kategoriji „MTB“ za muškarce 1. mjesto osvojio je Ivaninić Nino, 2. Pilat Noel, a 3. Ivaninić David. Za žene je 1. mjesto osvojila Opatić Kristina, a 2. Rigo Josipa. U kategoriji „Atletičari“ 1. mjesto pripalo je Zrinić Kristijanu, 2. Brajković Ivici, a 3. Krizmanić Mauriciu. Podijelili smo i nagrade najmlađem te najstarijem natjecatelju, pa je tako najmlađi natjecatelj bio Varvaruk Aleks (2007.), a najstariji Mužina Anton (1938.).
Ovim se putem zahvaljujemo svim sudionicima i suradnicima što su svojim sudjelovanjem uljepšali našu manifestaciju i pomogli nam svojim donacijama. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su nam omogućili da natjecateljima podijelimo vrijedne nagrade, te medijima koji su nas pratili kroz organizaciju. Također, pozivamo Ministarstvo socijalne politike i mladih, Istarsku županiju, Grad Pazin i sve okolne Općine da prepoznaju naš rad i potrebu za ostvarivanjem pilot projekta „Halo, trebam prijevoz!“ kako bismo i dalje mogli omogućavati našim građanima potreban prijevoz.

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital