Veseli prosinac u Pazinu

Objavljeno: 14. prosinca 2017. u kategoriji

 

Grad Pazin posljednjih osam godina organizira Veseli prosinac – blagdanski program u Pazinu koji se svake godine nadograđuje novim sadržajima.

U suradnji sa lokalnim udrugama i institucijama pripremljen je kulturni program i program za djecu, dok u suradnji sa Udruženjem obrtnika Pazin i lokalnim ugostiteljima Grad Pazin posljednje četiri godine stvara sadržajan program koji Pazin vraća na Istarsku mapu izlazaka i dobre zabave u zimskim mjesecima, te nudi gotovo svaki dan neko događanje za sve dobne skupine.

Zajedničkim zalaganjem pripremljena je promotivna brošura Veseli Prosinac u Pazinu koja obuhvaća mnoge programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom prosinca a šlag na tortu je koncert na sam dan Božića, 25. prosinca, kada će Alen Vitasović na glavnom gradskom trgu zagrijati sve prisutne.

Kulturni programi, koncerti i programi za djecu

Tijekom prosinca udruge i institucije pripremaju čak pet programa za djecu: u petak 8.12. održano je predstavljanje vrtićkog kalendara, a u sljedećim danima očekuje nas dolazak Djeda Mraza i to u ponedjeljak 18.12. na željezničkom kolodvoru, Bajkomanija – pričaonice i predstave za djecu od 18. do 21.12. u 18:30 sati u Spomen domu, Božićno novogodišnja priredba osnovnoškolaca u srijedu 20.12. u 19:00 sati u Spomen domu te podjela poklon paketića nevrtićkoj djeci također u Spomen domu u petak, 22.12. u 17:00 sati. Za vrijeme blagdanskog mjeseca u Spomen domu u Pazinu će se održati i šest Božićno-novogodišnjih koncerata i to gotovo svaki dan u večernjim satima pa je tako koncert Folklornog društva Pazin održan u subotu 9.12., a u sljedećim danima posjetitelji mogu uživati u Humanitarnom koncertu Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin koji će se održati u subotu 16.12. u 19:00 sati, koncertu Big Banda Pazin u nedjelju 17.12. u 20:00 sati, Božićnom koncertu glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u utorak 19.12. u 19:00 sati, tradicionalnom koncertu Limene glazbe Pazin u subotu 23.12. u 20:00 sati, te za kraj koncertu Roženica u četvrtak 28.12. u 19:00 sati u župnoj crkvi.

Sajmovi

U organizaciji su i tri prigodna sajma, sada već sa višegodišnjim iskustvom: Božićno novogodišnji sajam hand made radova članova Društva likovnih stvaratelja Pazin koji se održava od 11.12. pa sve do 6.1. u Likovnoj galeriji Pazin, Božićni sajam pazinske knjige u holu Spomen doma koji će se održati u petak 15.12. te Božićni sajam Veseli prosinac.

Osmo izdanje Božićnog sajma pazinske knjige, u organizaciji Grada Pazina, Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu i drugih pazinskih izdavača,  idealno će se uklopiti u božićno raspoloženje Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe u Pazinu. I ovogodišnjim Sajmom, želi se građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za grad Pazin. Kako su u 2017. godini izdavači bili aktivni, novih izdanja ne nedostaje pa će tako i program Sajma biti bogat i raznovrstan. Pored tradicionalno aktivnih izdavača Pazinskog ogranka Matice hrvatske, Državnog arhiva u Pazinu, Katedre čakavskog sabora za povijest Istre Pazin, Josipa Turčinovića d.o.o. i ostalih, valja istaknuti kako Gradska knjižnica Pazin posljednjih godina sve više pažnje posvećuje izdavačkoj djelatnosti, a i Grad Pazin se ove godine, osim kao organizator, pojavljuje u ulozi izdavača, promocijom i prodajom svoje nove knjige fotomonografije autora Mirjana Rimanića naziva Pazin osobno, a ponudit će se na prodaju i nešto starija izdanja. Sajam je prodajnog karaktera, izdavači su pripremili prigodne popuste, ponuda je raznovrsna, od slikovnica do stručne i znanstvene literature, stoga ispred organizatora pozivaju se svi zainteresirani da posjete Sajam i odaberu prigodan poklon za svoje najmilije.

Božićni sajam Veseli prosinac počinje na Trgu slobode već u petak 15. prosinca i traje sve do 24. prosinca. Posjetitelji će moći svakodnevno od 10 do 16 sati kod 15-tak izlagača pronaći nešto za sebe među raznovrsnim prigodnim asortimanom povodom blagdana, a ni božićnih jelki neće nedostajati. Uz sajam će biti postavljena i pozornica na kojoj će se odvijati programi udruga i ustanova.

Program:

20.12. u 10:30 break dance skupina Društva Naša djeca Pazin

21.12. u 10:00 Dječji vrtić ”Olga Ban’ – vrtićka grupa Zujalice

u 10:30 Vokalna skupina Rožice, solisti i bend Gimnazije i strukovne škole J. Dobrile Pazin, Vokalna skupina i solisti Pazinskog kolegija-klasične gimnazije i udruga VocalIstra uz voditeljicu Maricu Ursić, prof. savjetnik koncert pod nazivom Pjevajmo zajedno

22.12. u 14:30 Roxy dance

u  15:00 Dječji župni zbor „Mali od sv. Jurja“

23.12. u 10:00 Limena glazba Pazin

u 11:00 Domski bend Motovun  

Sportski i ostali program:

Ni sportskog programa ne nedostaje u ovom blagdanskom vremenu pa se tako tijekom prosinca održava se Malonogometna zimska liga Zajednice sportskih udruga Grada Pazina. U nedjelju, 3.12. održano je 3. kolo ”Istarske zimske lige u trčanju” u organizaciji Trickera, a već ovu subotu, 16.12. u školsko-gradskoj sportskoj dvorani održava se stolnoteniski ”Božićni turnir Pazin”.

U periodu od 1. do 9. 12. zainteresirani su mogli posjetiti Likovnu galeriju i pogledati Dane arhitekture u Istri, a već ovu subotu, 16.12., mogu uživati u stand up show-u pod nazivom Hapi femili koja će se održati u 20:30 u dvorani Istra. Poseban božićni ugođaj moći će se doživjeti u Pazinskom kolegiju gdje će se u četvrtak, 21.12. u 16:30 uprizoriti Žive jaslice. Nakon Nove godine održati će se u organizaciji udruge TradInEtno Mini folk marathon i to od 4. do 7.1. Neizostavan je i bogati kino program, čak 7 kino filmova moći će se pogledati tijekom prosinca u Kino Pazin, kao što su: Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi, Čudo, Tatica se vratio za Božić i Ubojstvo sv. Jelena.

Programi ugostitelja:

U brošuri Veseli prosinac mogu se pronaći caffe barovi Barbiere, Boom, Dub Light Sax, Epolon, Jano,  Kavana Pazin, te pizzeria Peperone i diskoteke Kukuriku i Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte odnosno programe žive glazbe, zatim tematske zabave uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića. Tijekom čitavog mjeseca ugostiteljski objekti na području Pazina imaju mogućnost raditi petkom do 2:00 a subotom i praznikom do 4:00 sata u jutro stoga vjerujemo da neće nedostajati zabave u Pazinu – srcu Istre.

Koncert za Božić

Koncert na sam dan Božića sada je već tradicionalan event koji se održava na Trgu slobode – glavnom gradskom trgu u Pazinu. Ove godine nastupit će Alen Vitasović koji će prisutne zagrijati već od 21:00 sat.

Pokrovitelji Veselog prosinca su Turistička zajednica središnje Istre i Turistička zajednica Istarske županije.

 

Dobrodošli u Pazin!

 

 

Izvor: www.ipazin.hr

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital