Vikend ženskog nogometa 17.-18.6.2023. na Gradskom stadionu

Objavljeno: 19. lipnja 2023. u kategoriji

U organizaciji NK Pazinke Pazin i Nogometnog saveza županije Istarske, uz partnerstvo HNS-a, Grada Pazina i Pazin Sporta d.o.o., održao se prvi „Vikend ženskog nogometa“, događaj koji je imao za cilj popularizaciju ženskog nogometa u Istri.

Nakon odrađena dva dana, dojmovi su naprosto fantastični, a mlade nogometašice pokazale su svojim umijećem, angažmanom i ponašanjem da zaslužuju svaki dodatni napor odgovornih. U subotu su odradili treninge na glavnom i pomoćnom terenu stadiona SC Egidije Marion da bi nakon večere ponovno se našle u nedjelju, na predavanju.

Ono se održalo u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske dvorane u Pazinu gdje su mlade nogometašice i njihovi roditelji imali priliku čuti o stanju ženskog nogometa u Istri, ali i planovima – od glavnog tajnika NSŽI-a Robija Fonovića i dopredsjednika Pazinke Pazin te člana IO NSŽI-a Dragana Jovičića, dok su instruktor HNS-a Nenad Glušica, kondicijska trenerica ženske reprezentacije Hrvatske Nina Grebenar, nacionalno priznata delegatkinja Lara Bulić i Helena Babić, kapetanica seniorki Istre 1961, curama dočarale sve benefite bavljenja ovim sportom.

Kada kažemo da ih je u nedjelju nakon toga na terene izašlo preko 70, jer bile su tu i gošće iz Istre 1961 te ŠN Zvončar iz Rijeke, tada je jasno kako za ženski nogomet ima velikog interesa. Na kamp „Vikend ženskog nogometa“ prijavilo se čak 45 mladih nogometašica iz raznih dijelova Istre. Treba reći i kako je osiguran dovoljan broj trenera i pomoćnika pa su, osim Glušice, s nogometašicama radili i Aron Xhemajli, Miha Rojina, Paolo Maligec, Leonardo Žulić i Elvis Uravić.

Na kraju nedjeljnog turnira, sudionicama ovog dvodnevnog kampa podijeljene su i priznanja, nakon zajedničke večere. Oduševljenje je još i naraslo, kada je na teren stigao navijački auto s kojim su se svi fotografirali na kraju ove manifestacije koja zaslužuje veliki aplauz svih organizatora, prije svih gore spomenutih, Fonovića i Jovičića.

VIKEND ŽENSKOG NOGOMETA | U Pazinu u dva dana treniralo i igralo više od 70 mladih nogometašica – budućnost je itekako svijetla!

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital