Završena prva etapa Tour of Slovenia

Objavljeno: 16. lipnja 2017. u kategoriji

Pobjedom Irca Sama Bennetta (Bora Hangshore) završila je prva etapa ovogodišnjeg izdanja Toura of Slovenia koja se vozila od Kopra do Kočevja u dužini od 159,4 km. On je u završnom sprintu bio brži od Talijana Sonnyja Colbrellija (Bahrein Merida) i Slovenca Luke Mezgeca (Orica Scott), ali je uvelike imao pomoć sreće jer se u posljednjem kilometru dogodio pad velike skupine vozača pa su mnogi pravi sprinteri ostali blokirani u pokušaju da stignu do dobrih pozicija za završni sprint. Od hrvatskih vozača najuspješniji je bio Radoslav Rogina (Adria Mobil), dok su svi ostali bili iza skupine koja je pala, a neki su i sami sudjelovali u padu, ali su u konačnici u cilj ušli u vremenu pobjednika.

Sama etapa protekla je velikom bijegu devetorice vozača koji su u sredini etape imali 5 minuta prednosti ispred peletona, koji je tu istu grupu uhvatio deset kilometara prije cilja. Danas, u petak, na rasporedu je druga etapa koja ima start i cilj u Ljubljani i duga je 169,9 kilometara. I u ovoj etapi u glavnoj bi ulozi trebali biti sprinteri jer nema gotovo nikakvog ozbiljnijeg uspona, pa će brdaši svoju priliku morati čekati do subote kada je etapa po njihovoj mjeri i uspon na Roglu.

Rezultati 1.etape Kopar – Kočevje (159,4 km, 41.625 km/h): 1. Sam Bennett (Irs, Bora Hangshore) 3:49:46, 2. Sonny Colbrelli (Ita, Bahrein Merida), 3. Luka Mezgec (Slo, Orica Scott), 4. Roberto Ferrari (Ita, Uae Team Emirates), 5. Marco Canola (Ita, Nippo Vini Fantini), 6. Rok Korošec (Slo, BMC Amplatz), 23. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil), 57. Josip Rumac (Hrv, Synergy Baku), 74. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen), 75. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen), 82. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen), 102. Gianfranco Visconti (Ita, Meridiana Kamen), 104. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen) svi u vremenu pobjednika, 120. David Jabuka (Hrv, Meridiana Kamen), 122. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen), 124. Bruno Maltar (Hrv, M

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital