Završni turnir ovogodišnjeg Europskog Kupa prvaka u boćanju

Objavljeno: 9. lipnja 2017. u kategoriji

Dva hrvatska kluba, Pazin i zagrebački Zrinjevac u subotu i nedjelju, 10. i 11. lipnja 2017. godine nastupiti će u talijanskom Saviglianu, gradiću od 20-ak tisuća stanovnika, 60-ak kilometra južno od Torina, na završnom turniru ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka.

Biti će to prvi final four u povijesti na kojem će istovremeno nastupiti dva hrvatska predstavnika, a konkurenciju će im činiti dva talijanska kluba, aktualni prvak Europe Pontese, te najuspješniji europski klub tekućeg desetljeća i šesterostruki kontinentalni prvak BRB Ivrea.

Ždrijeb polufinala održati će se u petak, 9. lipnja 2017. u 21.30 sati, polufinala su na programu u subotu od 14 do 18.30 sati, a finale u nedjelju od 10 do 17 sati.

Nastup u Saviglianu za Pazinjane će biti premijerni u povijesti u polufinalu europskog klupskog prvenstva. Prema rejtingu od sva četiri polufinalista pazinskom se klubu daje najmanje izgleda za osvajanje titule, no valja imati na umu da momčad iz Anzurovog doma u svojim redovima ima čak tri boćara koji su već osvajali naslove klupskog prvaka Europe, Valtera Ivančića koji se tom titulom okitio sa Zrinjevcem 1997. godine, te Alena Guština i Marina Križmanića koji su isti uspjeh ostvarili s nekadašnjim Triom Buzet 2009. godine.

Plasmanom na završni turnir mi smo za našu premijernu klupsku sezonu u Europi već napravili puno i sve iznad toga što napravimo u Saviglianu biti će za nas ogroman uspjeh. Svjesni smo da od četiri sudionika final foura mi na kladionici najslabije stojimo, no kada smo već izborili taj nastup na završnom turniru u Savigliano sigurno ne idemo na izlet već sa ciljem svim ostalim klubovima koji se nadaju naslovu pomrsiti račune, – veli Guštin koji se nada Zrinjevcu u polufinalu.

Vjerujemo da bi protiv njih, jer ih dobro poznajemo, daleko opuštenije mogli odigrati polufinale s obzirom i na to da u sastavu imamo i niz mladih igrača koji tek skupljaju iskustvo za razliku od klasnih igrača koje u svojim redovima imaju talijanski klubovi. Uostalom polufinale Pazin – Zrinjevac značilo bi da će Hrvatska sigurno imati finalistu, – zaključio je Guštin.

Zrinjevac je klub sa većim rejtingom od Pazina koji je 1997. godine osvojio naslov prvaka Europe, a ove će godine nastojati otići barem korak dalje od polufinala u kojem je zadnji puta igrao prije točno 10 godine, 2007. na završnom turniru kojem je bio domaćin u Zagrebu i na kojem ga je na putu do finala zaustavio kasniji prvak, talijanski Tubosider (14:8).

Koja god momčad osvojila ovogodišnji naslov prvaka Europe najmanje jedan hrvatski boćar okititi će se tom titulom s obzirom na to da, pored naših boćara u Pazinu i Zrinjevcu u redovima BRB Ivree igraju ponajbolji brzinac svijeta današnjice Leo Brnić i Marko Beaković, nekadašnji član Trio Buzeta, Istra Poreč, Pule i Santa Domenice iz Labinci, a u Ponteseu i nekadašnji kapetan reprezentacije Hrvatske Roland Marčelja, također svojevremeno član Trio Buzeta.

Prijenos susreta završnog turnira Kupa prvaka moći će se pratiti i na službenim mrežnim stranicama talijanske boćarske federacije 

www.federbocce.it odnosno na linku 

https://www.youtube.com/channel/UC_0FcA6uQyL-xA9AhlVrDnA/live

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital