Završnica juniorskog prvenstva Hrvatske u boćanju

Objavljeno: 24. srpnja 2017. u kategoriji

Vedran Glavić, član Istra Aluminija, trenutno najbolji istarski junior, osvojio je još dvije brončane medalje u završne dvije discipline, pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se od 19. do 23. srpnja 2017. godine odigravalo u Ročkom Polju. Naslove prvaka osvojili su pak Duje Pirić iz splitske Nade pojedinačno i Čepljan Mateo Načinović iz riječkog Vargona u brzinskom izbijanju.

Od ostalih istarskih boćara u disciplini pojedinačno klasično Filip Matijašić (Pazin) je zauzeo 6., Patrik Šestan (Older, Cerovlje) 7., Đordano Ferenac (Vižinada) 9., a Karlo Pavletić (Istra Aluminij) 11., a Marin Rabar (Ladići) 13. mjesto. U brzinskom izbijanju Matijašić je bio 5., a Dajan Jurman (Pazin) 6.

Istarski boćari okončali su tako prvenstvo sa ukupno osvojene po dvije zlatne i srebrne, te pet brončanih medalja. Zlatnim odličjima okitili su se Vedran Glavić (Istra Aluminij) u bližanju i izbijanju u krug, te Filip Matijašić i Dajan Jurman (Pazin) u parovima, srebrne kolajne su osvojili Filip Šarić (Pula) i Glavić u parovima i štafetnom izbijanju, dok su bronce pripale Glaviću u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, Karlu Pavletiću (Istra Aluminij) u krugovima, te Matijašiću i Jurmanu u preciznom izbijanju.

Prema ostvarenim plasmanima, Glavić je drugi junior po uspješnosti na prvenstvu, odmah iza Načinovića koji je osvojio po dvije zlatne (brzinsko i štafetno izbijanje) i srebrne (pojedinačno i precizno izbijanje), te jednu brončanu (parovi) medalju.

Najbolja juniorka prvenstva je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) koja je osvojila tri prva (krugovi, parovi i štafetno izbijanje), dva druga (brzinsko i precizno izbijanje) i jedno treće mjesto (pojedinačno).

 

Zanimljivo je da je isti broj medalja iste vrijednosti osvojila i Ria Vojković (Komiža), tri zlatne (pojedinačno, brzinsko i precizno izbijanje), dvije srebrne (parovi i krugovi), te brončanu (štafetno izbijanje), ali je Bajrić do svoje bronce stigla osvojivši treće, a Vojković četvrto mjesto.

Više na: http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=1174

Pravila privatnosti © 2019. Izrada web stranica: Play Digital